2022 Dijital Pazarlama ve Pr Eğitimi Etkinlikleri

2022 Dijital Pazarlama ve Pr Eğitimi Etkinlikleri

2022 Dijital Pazarlama ve Pr Eğitimi Etkinlikleri
2022 Dijital Pazarlama ve Pr Eğitimi Etkinlikleri

2022 Dijital Pazarlama ve Pr Eğitimi Etkinlikleri. Dijital içerik pazarlama stratejiniz için 5 trendi açıklayarak başladım.

Koronavirüs salgınının ortaya çıkması, kurumların piyasada faaliyet gösterme biçimleri de dahil olmak üzere neredeyse her şeyi değiştirdi. Pazarlama liderleri 2021 için kendi dijital içerik pazarlama stratejilerini oluşturduklarından, özellikle planlama oturumları geçmiş yıllardan çok farklı olacak. 2021'e hazırlanmak için, COVID-19'un hedef kitleleri üzerindeki etkisi göz önüne alındığında, henüz keşfedilmemiş bir bölgede olacaklar.

Birçok kuruluş, stratejilerini yeni içerik pazarlama gereksinimlerini karşılamak için başarıyla uyarladı. Alınan dersler, diğerleri için aşağıdakiler de dahil olmak üzere değerli bilgiler sağlar:

Sosyal Medya: Müşteri odaklı bir sosyal medya stratejisi benimseyin.
Etkinlikler: Yüz yüze iletişimden sanal içerik paylaşım fırsatlarına geçiş.
Araştırma: İçerik geliştirmeyi planlamak için yeni araştırma modellerinden yararlanın.
Ton: Şefkatli, orijinal ve duygusal içerik oluşturun.
Erişim: Özel içeriği potansiyel müşterilerle daha özgürce paylaşmanın yollarını bulun.
COVID-19 sırasındaki bu beş pazarlama başarı öyküsü, kuruluşunuzun 2021 için dijital içerik pazarlama stratejisini planlamak için ilham veriyor.

Dijital içerik pazarlama stratejiniz için 5 trendden 1 numara

Sosyal Medya Stratejinizi Değerlendirin: Daha Fazla Etki için Özet Mesajlaşma
Küresel pandeminin pazarlama üzerindeki etkisini özetleyen bir kelime olsaydı, bu "merkez" olurdu. Eşi görülmemiş zamanlar ile karşı karşıya kalan şirketler, her zamankinden daha fazla ve daha hızlı dönüş yapmak zorunda kaldılar. Özellikle bir nanosaniye sağa dönüş gerektiren bir alan: sosyal medya pazarlaması. COVID-19'un ortaya çıkmasından önce planlanan her şeyin derhal gözden geçirilmesi, değerlendirilmesi ve yeniden inşa edilmesi gerekiyordu. Bazı şirketler hızlı hareket etti, bazıları başarılı oldu, bazıları olmadı.

Bir başarı öyküsü GoDaddy idi. Ev sahibi şirketin COVID-19 öncesi sosyal medya stratejisi, nasıl yapılır eğitimi içeriğine ve ürününe odaklandı. Ancak şirket, #OpenWeStand etiketini kullanarak müşterilere ve onların duygusal hikayelerine odaklandı. Örneğin, bir gönderide şunlar yazıyordu: "İster çevrimiçi siparişleri dolduruyor, isterse sanal sanat dersleri veriyor olsun, Artelexia'nın Elexia de La Parra'sı, San Diego'daki hediyelik eşya dükkanı geçici olarak kapalıyken bile müşterilere ulaşmanın yollarını arıyor.

GoDaddy'nin büyük ölçüde küçük işletmeler olan temel müşterileri, şu ya da bu şekilde açık kalmaları için muazzam bir baskı altındadır. Sektörde büyük bir isme sahip büyük bir kuruluş olan GoDaddy, müşteri tabanını sosyal medya platformunun gücüyle destekleyerek itibarını artırmayı başardı. Etki, küçük işletmelere verdiği desteği pekiştirdi.

uzak

Sosyal medya platformlarında sahip olunan içerik oluşturmak güçlü olabilir. İzleyiciyi duygusal ve destekleyici yollarla çeken hikaye anlatımının yanı sıra, harika bir izlenim bırakma fırsatı sonsuzdur. Sosyal medya merkezinizden en iyi şekilde yararlanmak için aşağıdaki noktaları aklınızda bulundurun:

Pandemi sürecinde kitleniz nasıl değişti?

Öncelikleri hala aynı mı?
Şimdi rutinleri neler?
Ne tür içerik tüketiyorlar veya istiyorlar?

Dijital içerik pazarlama stratejiniz için 5 trendden 2'si
Canlı etkinlikleri kapatın: varsayılana gidin
Pazarlamacıların pandeminin başlangıcında yapması gereken birçok değişiklik arasında, katılım gibi hem ev sahipliği hem de canlı etkinlikleri yeniden düşünmek vardı. Bu, birçok kuruluşu ne yapacağını - iptal mi yoksa değiştir mi? Sanal etkinlikler, bir gecede canlı etkinliklerin yerini almak için önde gelen seçenek haline geldi ve ilerici şirketler her iki ayağıyla da sıçrama yaptı.

Başarı Öyküsü: Midwest Dijital Pazarlama Konferansı

8. Midwest Dijital Pazarlama Konferansı, COVID-19'un ortaya çıktığı Mayıs 2020'de yapılacak olan iki günlük yıllık zirve için planlama aşamasındaydı. Mart ayında, yeni koronavirüsün yayılmasını yavaşlatmak için koruyucu önlemler alındığında, kuruluş onu tamamen iptal etmek yerine ilk kez çevrimiçi hale getirdi.

Etkinliği planlarken, etkinlik organizatörleri zaten yolda olduklarını düşündüler ve tüm çalışmaların boşa gitmesini istemediler. Bunun da ötesinde, temel paket için ücretsiz hale getirmek için yeni evde kalma fırsatından yararlanmaya karar verdiler ve daha fazla kişiye normalde katıldıklarından daha fazla canlı etkinliğe sanal olarak katılma şansı verdi. 99 dolarlık bir bilet, 70'den fazla isteğe bağlı oturuma erişim sağladı. Vavamedya antalya reklam ajansı ve pr ajansıdır ama dijital ajans hizmetleri konusunda antalya sosyal medya ajansı güçlendirir, antalya düğün klibi çekimi ile mutlu düğünler sunar!. Ayrıca antalya düğün hikayesi çekimi ile anılarınızı ömür boyu canlandırırken,  antalya menü çekimi ile eşsiz ürün fotoğrafı çekimi deneyimini gururla sunmaktadır.

Sanal etkinliğe duyarlı ve yaratıcı bir yaklaşım, bir felaket olabilecek şeyin ve planlanan kişilerin yine de katılabilmelerini sağlar. Ayrıca normalde bütçelerini konferansa harcayamayacak olan insanlara da kapı açarak, onlara etkinliğin ne hakkında olduğunu görme ve yeni bir şeyler öğrenme şansı verdi. 2.500'den fazla profesyonel dünyanın her yerinden canlı oturumlara katıldı.

uzak
Planlanan etkinliklerin iptal edilmesi gerekmez, çünkü kişiler bunlara erişemez. Yaratıcı olun ve hedef kitlenize içerik sunmanın yeni yollarını bulun. Kuruluşlar sanal etkinlikler düzenlemenin yanı sıra etkinliklerini başka şekillerde de paylaşabilirler. örnek:

Bir konuşma gönderisinden dilimler alın ve bunları bir dizi blog gönderisine veya konuk katkılı makalelere dönüştürün
Ekip oluşturmak ve bir web seminerine ev sahipliği yapmak için bir veya iki meslektaşınızı kaydedin
Canlı bir etkinlikte paylaşacağınız bilgeliği paylaşabileceğiniz bir podcast'i konuk ağırlamayı teklif edin.

Bir SEO içerik stratejisi oluşturun

SEO için blog noktaları
Bu kontrol listesi faydalı bir referans olsa da, genel bir SEO stratejisinin yerini tutmaz. Antalya Dijital Pazarlama Ajansı, çeşitli sektörlerdeki şirketlerin, sayfa içi ve sayfa dışı SEO en iyi uygulamalarını kullanmak için hedeflenecek ve sıralanacak en iyi anahtar kelimeleri belirlemelerine yardımcı olur. Bloglarınız ve mevcut web sayfalarınız için şu anda hangi anahtar kelimelerin sıralandığını belirlemenize ve bunları arama motorları için optimize etmenize yardımcı olabiliriz. Bu, daha fazla içerik eklemeyi, soru şeklinde alt başlıklar eklemeyi, birincil anahtar kelimeleri daha sık kullanmayı veya bu anahtar kelimelerin yeni varyasyonlarını araştırmayı içerebilir. Bu "etki mesafesi" anahtar kelimeler için sıralamanızı iyileştirmek, organik trafiğinizde büyük bir fark yaratabilir. En iyi hizmet sayfalarınızdan birinin Çalışan Bağlılığı Anketlerinde 15. sırada olduğunu varsayalım.

Bu, şirketinizin sunduklarının önemli bir parçasıdır,

bu nedenle insanların onu ararken ilk önce sizi bulmasını istersiniz. Sıralamanızı 15'ten 5'e çıkarmak sizi Google'ın arama motoru sonuçlarında ikinci sayfadan ilk sayfaya götürecektir; Burada bu terimi arayan kişilerin yaklaşık %7'sini yakalayacaksınız. Arama Motoru Dergisi'ne göre ikinci sayfa. İlk arama sonucuna ulaşırsanız ödeme daha yüksektir - büyük olasılıkla tüm aramaların %25'ini alırsınız!

Ayrıca, dikkate almamış olabileceğiniz anahtar kelimeler için yeni sıralama fırsatları bulmak için rakibinizin SEO sıralamalarını da inceliyoruz. Tüm bu verileri, SEO'nuzu geliştirmenize ve genel hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olacak bir içerik pazarlama stratejisi geliştirmenize yardımcı olmak için kullanıyoruz. Anahtar kelimeler içerik stratejiniz için temel yapı taşları olsa da, yalnızca SEO için blog yazmadığınızı hatırlamak önemlidir - alıcıların en acil sorularını yanıtlamak ve yolculuklarında bir sonraki adımı atmalarına yardımcı olmak için blog yazıyorsunuz. Umarım SEO için blog oluşturma hakkındaki bu yazı hoşunuza gitmiştir.